T K

Bütünleşik Mağaza İçi Satış Sistemleri (Miss)

Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş.

Bütünleşik Mağaza İçi Satış Sistemleri (Miss)

Proje İçeriği

"Miss, Koçtaş mağazalarında satış personelleri tarafından kullanılan müşterilere mağazada stoğu bulunan veya bulunmayan ürünlerin satışının yapıldığı bir uygulamadır. Mağaza çalışanları uygulamayı telefon ve tabletlerine indirerek kullanıcı isim ve şifreleriyle uygulamaya erişim sağlarlar.   Müşteri satış personeline giderek istediği ürünleri belirtir, mağaza sorumlusu ürünler mağazada bulunuyor ise mağaza depodan teslim, bulunmuyor ise mağazaya transfer seçeneğini seçerek bir sepet oluşturur. Kayıtlı müşteriler için telefon numarası ile müşteri seçilerek, kayıtlı olmayan müşteriler için ise yeni müşteri oluşturarak devam edilir. Oluşturulan sepet sonrasında ödeme şekli seçilerek müşteriye sipariş numarası iletilir. Müşteri mobil ödeme seçeneği ile telefonuna gönderilen link aracılığıyla kasaya gitmeden ödemesini yapar veya kasada ödeme seçeneğini seçerek sipariş numarasını kasa görevlisine ileterek ödemesini tamamlar. Kasada ödeme seçeneğinde uygulamadan eklenmeyen ürünlerin de kasadan geçilerek ödemesi yapılabilmektedir.   Miss uygulaması müşterilere daha çok ürün seçeneği sunarken mobil ödeme seçeneği ile kasa kuyruğunda beklenmeden hatta mağazaya gelmeden sadece mağazayı arayarak alışveriş yapabilme seçeneği de sunar.   Miss uygulaması ile hizmet satışı da gerçekleştirilebilmektedir. Müşterinin isteğine göre nakliye,montaj ve keşif hizmetleri satılabilmektedir. Eve teslim isteyen müşteriler için nakliye hizmeti satışı yapılarak, uygulamada çıkan takvim ile hem müşteriye hem hizmeti verecek firmaya uygun olan gün ve saat aralığı seçilir. Aynı süreç montaj ve keşif hizmetleri için de bulunmaktadır.   Uygulama hem mağaza çalışanlarının ve müşterilerin memnuniyetini en üst düzeye çıkartmayı hem de Koçtaş mağazalarında satılan tüm ürünlere kolayca ulaşım sağlanmasını amaçlamıştır."


Projenin Amacı

"Mağaza tarafından iletilen en büyük zorluklardan biri sipariş sonrası evrakların (sipariş teslim evrağı, fatura vb.)tamamamlanmasıydı. Miss uygulaması ile uygulama üzerinden dijitalleştirilen bu süreçler sayesinde mağazalar evrak yükünden kurtuldu. Eski süreçte satışı yapılan hizmetlerin(nakliye, montaj) terminlenmesi için sipariş sonrası mağaza yardım masasına giderek terminleme yapılması gerekirken Miss uygulamasına takvim eklenerek bu süreç kaldırıldı. Miss performans çalışmaları yapılarak sipariş oluşturma süresinde müşterinin bekleme süresi en aza indirildi. Kısacası süreçlerdeki iyileştirmeler yapılarak yeni bir kurum içi hizmet yazılımı yapıldı."


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Manuel yapılan süreçler kaldırılarak müşteriye ve mağaza satış personellerine kolaylık sağlanmıştır. Süreçlerin dijitalleştirilmesi ile aynı zamanda müşterilerin bekleme süresi azaltılmıştır. Sipariş oluşturmadan sipariş teslim edilmesine kadar olan tüm süreçlerde hatalar en aza indirilmiş olup müşteri memnuniyeti arttırılmıştır.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

"Miss projesinin en büyük etkisi mağaza satış personellerine olmuştur. Miss uygulaması ile mağaza satış personelleri müşterilere sipariş oluşturup sipariş sonrası süreçleri uygulama üzerinden takip edebilmektedir. Manuel yapılan işlemler dijitalleştirilmiş mağaza çalışanlarının işleri kolaylaştırılarak zaman kaybı en aza indirilmiştir. Sipariş teslimatı sonrası otomatik fatura kesilmesiyle birlikte mağaza çalışanları fatura takibi görevinden kurtulmuştur."


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Evet


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

5-10


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Sap RFC/Sap Abap, Sap Po, Java, Flutter ( Cross Platform Android /İos), Toshiba Kasa